Huh, Tom Cruise teki leffahistorian korkeimman stuntin! Katso kuvat

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Thomas Cruise Mapother IV, eli Tom Cruise, on yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista näyttelijöistä ja samalla yksi Hollywoodin rikkaimmista asukkaista. Uran alkamisesta on jo useampi vuosikymmen, mutta tuoreissa kuvissa Tom Cruisen fyysinen kunto näyttäisi olevan vertaansa vailla.

Näyttelijä häikäisi stunt-suorituksellaan kuvausporukan, sillä tähden uusin elokuva Mission Impossible 4 vei hänet maailman korkeimman rakennuksen Burj Dubain julkisivulle noin 124. kerroksen kohdalle. Tätä korkeammalla ei maan päällä ole aiemmin stuntteja tehty. Mies lähti nimittäin turvavaijereiden avulla rohkeasti kohti yläilmoja tekemään stunttiaan, ja hänet kuvattiin virnistelevänä ja rentona veijarina. Katso kuvat tästä.

Läpimurtonsa Hollywoodissa Tom Cruise teki aikoinaan elokuvassa Riskibisnes, josta hän sai Golden Globe -ehdokkuuden. Hänen lopullinen läpimurtonsa maailmanlaajuiseen suosioon tapahtui elokuvassa Top Gun. Vuonna 1988 hän esiintyi neljällä Oscarilla palkitussa elokuvassa Sademies yhdessä Dustin Hoffmanin kanssa.

Ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa Cruise sai vuonna 1989 Oliver Stonen Vietnamin sotaa käsittelevästä elokuvasta Syntynyt 4. heinäkuuta. Sen jälkeen Cruisen merkittävimpiä elokuvia ovat olleet muiden muassa Kunnian miehiä, Vaarallinen tehtävä, Eyes Wide Shut, Viimeinen samurai ja Maailmojen sota. Cruise on voittanut kaksi MTV Movie Awardsia ja kolme Golden Globea ja ollut kolme kertaa Oscar-ehdokkaana. Cruise on myös voittanut kaksi Golden Raspberry -palkintoa.