Hulvattomimmat iPhonen tekstarimokat listattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen iPhone-malleissa on ollut jo pitkään automaattinen toiminto, jonka on tarkoitus korjata laitteen pienestä näppäimistöstä johtuvia käyttäjän kirjoitusvirheitä. Monet ovat kuitenkin saaneet huomata, että aina korjaustoiminto ei ole ollut samaa mieltä viestin kirjoittajan kanssa.

Usein puhelin ehtii korjata tekstiviestejä siten, että viesti ehtii jo lähteä ennen virhellisten ”korjausten” huomaamista. Tuolloin kyseinen toiminto on voinut muuttaa sanoja aivan toisenlaisiksi kuin oli alunperin tarkoitus. Esimerkiksi sana ”halata” on muuttunut automaattisesti muotoon ”hakata”.

Internetiin on perustettu tälle ongelmalle jo oma verkkosivustonsa, jossa listataan tällaisia laitteen automaattisesti toteuttamia virheitä. Katso kyseinen verkkosivusto ja sen monet hulvattomat esimerkit osoitteessa damnyouautocorrect.com.