Brooke Shieldsin lapsena alastomana kuvannut valokuvaaja kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu valokuvaaja Garry Gross on kuollut. Hän menehtyi sydänkohtaukseen kotonaan New Yorkin Manhattanilla 73-vuotiaana 30. marraskuuta. Asiasta kertoi julkisuuteen hänen vaimonsa Linda Gross.

Gross tuli kertaheitolla kansainvälisesti tunnetuksi vuonna 1975 kuvattuaan tuolloin vasta kymmenvuotiaan Brooke Shieldsin alastomana ja julkaistuaan kuvat kirjassaan. Meikattu ja öljytty tuleva lapsitähti poseerasi kuvasarjassa kylpyammeessa. Kuvat aiheuttivat valtavan kohun ympäri maailmaa ja niistä kiistellään yhä edelleen.

Shieldsin äiti Teri suostui tyttärensä alastonkuviin 450 dollarin kuvauspalkkiota vastaan. Näyttelijäksi 12-vuotiaana ryhtynyt Brooke yritti myöhemmin estää oikeudessa kuvien levittämisen. Kuvat aiheuttivat kohua vielä vuonna 2009, kun niiden oli määrä olla esillä Tate Modern Museumissa Lontoossa. Poliisi kuitenkin takavarikoi kuvat. Brooke Shields näyttää nykisin tältä.

Vaikka lapsitähden kuvat nostivat Garry Grossin maailmankartalle, teki hän menestyksekkään uran myös sen jälkeen. Grossin käsialaa olivat muiden muassa lukuisten hittiartistien levyjen kannet, sillä hänen asiakkaikseen lukeutuivat muiden muassa Whitney Houston ja Lou Reed. Vuonna 2002 Gross jätti valokuvaamisen ja ryhtyi koirakouluttajaksi.