Elastinen sivaltaa Pikku G:tä dokumenttiohjelmassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yle Teema -televisiokanavalla esitetään tänä iltana kello 21.15 alkaen Rock Suomi -dokumenttiohjelman jakso Kotipojat, jossa aiheena on nimen mukaisesti kotimainen hiphop ja erityisesti sen alkuajat. Aiheesta kertoo sankka joukko alan kotimaisia tähtiä.

Dokumentissa vuosien takaisia tapahtumia muistelevat muiden muassa Elastinen, MC Nikke T, Asa, Paleface ja Njassa. Ylen verkkosivut kertoivat tänään, että soolouraltaan ja Fintelligensin toisena puoliskona tunnettu Elastinen muistelee vuosituhannen alkuvuosia ristiriitaisin tuntein. Tuolloin nimittäin Pikku G löi itsensä läpi valtavalla voimalla myyden 120.000 albumia.

– Pikku G vesitti suuren yleisön uskon hip hopiin. Sit kirjotettiin, että jos ei myynytkään 100.000 levyä, niin oli floppi, Elastinen kertoo.

Pikku G, eli nykyinen Gee, on viime aikoina viettänyt hiljaiseloa julkaisurintamalla. Artisti, oikealta nimeltään Henri Vähäkainu, oli aiemmin tänä vuonna kohuotsikoissa huumesyytteensä merkeissä. Syyttäjä uskoi tekstiviestin perusteella, että hänen tarkoituksenaan oli ostaa kymmenen grammaa kokaiinia. Syksyllä 2009 Vähäkainu tuomittiin Hyvinkään käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta 45 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.