Delfiinien joukkoteurastus tänään televisiossa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla kuinka Tanskalle kuuluvilla Färsaarilla tapahtuu vuosittain satojen delfiinien joukkoteurastus. Viime vuonna samankaltaisissa kohuotsikoissa olivat japanilaiset, kun The Cove -dokumenttielokuva paljasti karmaisevan totuuden sikäläisestä delfiinibisneksestä.

Louie Psihoyosin ohjaama ja Oscar-palkittu The Cove nähdään tänään myös Suomen televisiossa, kun TV2 esittää sen kello 22.50 alkaen. Dokumentti sisältää kohtauksia, jotka varmasti järkyttävät katsojia. Katso ohjelman traileri tästä tai artikkelin yltä.

Osittain salaa vuonna 2007 kuvatussa dokumentissa paljastetaan kulissien takaisia tapahtumia japanilaisten toimista Quasin kansallispuiston alueella. Dokumentissa seurataan amerikkalaista delfiiniasiantuntija Ric O’Barrya ja paljastetaan kuinka kansallispuiston alueella tapetaan vuosittain jopa 23.000 delfiiniä. Osa umpikujaan ajetuista delfiineistä myydään delfinaarioihin ympäri maailmaa, mutta loput tapetaan julmasti keihästämällä ne hengiltä.