Nolo bugi: Applen iPhone petti jälleen käyttäjänsä

Digi · Stara.fi

Applen kohutuissa iPhone-puhelimissa on ollut viime aikoina kovasti ongelmia, joista vähäisin ei ole uuden iPhone 4 -mallin vakava tekninen suunnitteluvirhe. Laitteen lasi voi nimittäin hajota suojakuorista huolimatta pudotessaan jo 30 sentin korkeudelta. Apple ei ole kuitenkaan ottanut vastuuta virheestään.

Syksyllä miljoonat iPhone-käyttäjät ympäri maailmaa nukkuivat pommiin, kun laitteen kello sekosi ja herätykset jäivät toimimatta. Tänään tämä nolo bugi iski uudelleen, kun puhelinten herätykset eivät toimineet ja miljoonat ihmiset nukkuivat jälleen pommiin ja myöhästyivät tapaamisista. Tutkimusten mukaan bugi saattaa vaikuttaa myös tuleviin herätyksiin, joten iPhonen varaan ei kannata herätystä jättää.

Tuoreessa muistissa on myös niin sanottu ”antennagate”, sillä iPhone 4 -laitteessa on toinenkin vakava tekninen suunnitteluvirhe. Laitteen antenni sijaitsee nimittäin puhelinta ympäröivässä metallikehyksessä, mutta antennin toiminta häiriintyy kun laitetta pidetään tiukasti kädessä. Monissa tapauksissa 3G ja GSM -verkot katoavat kokonaan tällaisissa tilanteissa. Apple myönsi taannoin suunnitteluvirheensä jakamalla laitteiden mukana ilmaisia suojakuoria.