Saman katon alla – arvostelu

Elokuvat · Stara.fi

Sinkkuina elävät Holly Berenson (Katherine Heigl) ja Eric Messer (Josh Duhamel) kokevat täydellisen elämänmuutoksen, kun he joutuvat yllättäen pienen kummilapsensa Sophien huoltajiksi. Toistensa seuraa vain vaivoin sietävä kaksikko saa huollettavakseen auto-onnettomuudessa kuolleen ystäväpariskuntansa yksivuotiaan tyttären.

Vanhempansa menettäneen vauvan yhteishuoltajuus saa toisiaan aikaisemmin halveksineet Hollyn ja Messerin muuttamaan saman katon alle. Kontrollifriikki Holly ja railakasta sinkkumiehen elämää viettänyt Messer joutuvat suuren haasteen eteen sovittaessaan elämäänsä yhteen kummityttönsä vuoksi. Kaksikko huomaa pian, ettei vauvan kasvattamisen, uran ja sinkkuelämän yhteensovittaminen ole helppoa.

Saman katon alla on perinteistä romanttisen komedian kaavaa noudattava elokuva. Se ei tarjoile suuria elämyksiä, mutta toimii omassa genressään hyvin. Eniten vitsejä – myös ala-arvoisia sellaisia – väännetään vanhemmuuden vaikeudesta ja vauvaperheen sottaisesta arjesta. Hauskimmat kohtaukset löytyvät silti kakkahuumoria syvemmältä leffan nokkelasta dialogista.

Romanttisiin komedioihin jämähtänyt Katherine Heigl näyttelee jälleen kerran itsenäistä ja kontrollifriikkiä sinkkunaista. Nyt nainen on saanut rinnalleen muiden muassa Transformers-elokuvista tunnetun Josh Duhamelin, joka näyttelee leffassa rentoa naistenmiestä. Päätähtien kemia toimii valkokankaalla kiitettävästi ja parin naljailu onkin ajoittain herkullista seurattavaa.

Elokuvassa on myös aika ajoin pintaan puskeva vakavampi puolensa. Syvällisen draaman sijaan Saman katon alla keskittyy kuitenkin tilannekomiikkaan, eikä vakavia aiheita raapaista pintaa syvemmältä.

Saman katon alla on harmiton komedia, jonka seurassa viihtyy. Kaavamaisuudestaan huolimatta leffa onnistuu kuin onnistuukin kaappaamaan katsojan mukaansa. Elokuvassa taustalla vaaniva muistutus elämän haavoittuvuudesta vie kuitenkin siltä sen hulvattomimman kärjen.

Genre: Komedia, draamaOhjaaja: Greg BerlantiPääosissa: Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas, Alexis Clagett, Brynn Clagett, Brooke Clagett, Hayes MacArthur, Christina HendricksEnsi-ilta: 7.1.2011Kesto: 1h 58 min

Pisteet 3/5