Uskomatonta: Applen iPhonea ei saa käyttää pakkasella – takuu raukeaa!

Digi · Stara.fi

Applen kohutuissa iPhone-puhelimissa on ollut viime aikoina kovasti ongelmia, joista vähäisin ei ole uuden iPhone 4 -mallin vakava tekninen suunnitteluvirhe. Laitteen lasi voi nimittäin hajota suojakuorista huolimatta pudotessaan jo 30 sentin korkeudelta. Apple ei ole kuitenkaan ottanut vastuuta nolosta suunnitteluvirheestään.

Nyt Norjassa on tullut ilmi myös toisenlainen nolo suunnitteluvirhe, josta Apple ei myöskään ota vastuuta. Digitoday kertoi eilen kuinka norjalaisen käyttäjän iPhonen takalasi oli ”räjähtänyt”, kun laitetta käytettiin pakkasessa. Apple ei suostunut korvaamaan hajoamista, koska sen mukaan takuu ei ole voimassa pakkasessa. Applen mukaan laitetta voi kyllä säilyttää pakkasessa, mutta puhelinta ei saa silloin käyttää. Norjan kuluttajaviranomaiset ovat luonnollisesti olleet Applen kanssa eri mieltä, sillä laitetta on voitava käyttää siellä missä sitä myydään.

Syksyllä miljoonat iPhone-käyttäjät ympäri maailmaa nukkuivat pommiin, kun laitteen kello sekosi ja herätykset jäivät toimimatta. Pari viikkoa sitten tämä nolo bugi iski uudelleen, kun puhelinten herätykset eivät toimineet ja miljoonat ihmiset nukkuivat jälleen pommiin ja myöhästyivät matkoilta ja tapaamisista. Tutkimusten mukaan bugi saattaa vaikuttaa myös tuleviin herätyksiin, joten iPhonen varaan ei kannata herätystä jättää. Apple tosin väittää korjanneensa bugin – jo toistamiseen.

Tuoreessa muistissa on myös niin sanottu ”antennagate”, sillä iPhone 4 -laitteessa on kolmaskin vakava tekninen suunnitteluvirhe. Laitteen antenni sijaitsee nimittäin puhelinta ympäröivässä metallikehyksessä, mutta antennin toiminta häiriintyy kun laitetta pidetään tiukasti kädessä. Monissa tapauksissa 3G ja GSM -verkot katoavat kokonaan tällaisissa tilanteissa. Apple myönsi taannoin suunnitteluvirheensä jakamalla laitteiden mukana ilmaisia suojakuoria.