Applen valtias Steve Jobs sairauslomalle – osake romahti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektroniikkavalmistaja Applen pääjohtaja Steve Jobs on ilmoittanut jäävänsä sairauslomalle. Apple kertoi asiasta tänään julkaisemallaan lehdistötiedotteella. 55-vuotiaan johtajan sairausloman syystä tai edes sen kestosta ei annettu julkisuuteen mitään tietoja.

– Pyynnöstäni minulle on myönnetty sairauslomaa, jotta voin keskittyä terveyteeni. Jatkan yhä toimitusjohtajana ja olen mukaan kaikissa yhtiön tärkeissä strategisissa päätöksissä, Steve Jobs totesi tiedotteessaan.

Jobs kertoi rakastavansa yhtiötään niin paljon, että toivoo voivansa palata takaisin mahdollisimman pian. Steve Jobs on sairastellut viime vuosina vakavasti. Häneltä löydettiin vuonna 2004 haimasyöpä, joka leikattiin, ja vuonna 2009 Jobsille tehtiin maksansiirto.

Jobsia pidetään Applen menestyksen kannalta avainhenkilönä, joten hänen ilmoituksensa romahdutti Applen osakekurssin. Parhaillaan se on esimerkiksi Frankfurtin pörssissä lähes seitsemän prosentin laskussa.