Apple hitsasi iPhonen konepellin kiinni: ”Näpit irti!”

Digi · Stara.fi

Elektroniikkayhtiö Apple on ollut viime viikkoina ympäri maailmaa kuluttajaviranomaisten, vakuutusyhtiöiden ja median hampaissa iPhone 4 -laitteesta löytyneiden vakavien suunnitteluvirheiden sekä saman laitteen erikoisten takuuehtojen merkeissä. Esimerkiksi laitteen takuu raukeaa pakkasessa.

Nyt yhtiö on ”lyönyt asiakkaitaan näpeille” estämällä laitteen avaamisen ja siten esimerkiksi akun omatoimisen vaihtamisen. Uutistoimisto Reuters nimittäin kertoo, että Apple vaihtaa iPhone 4 -laitteiden ruuvit vaikeammin avattaviin. Toimenpidettä on ihmetelty kovasti, ja esimerkiksi iFixit-huoltoyhtiön toimitusjohtaja Kyle Wiens on tuonut julki ajatuksensa.

– Mikäli autosi konepelti hitsattaisiin huollossa kiinni, et olisi siitä kovinkaan iloinen, Kyle Wiens vertasi Applen toimintaa Reutersille.

Apple ei ole kommentoinut lainkaan edellä mainittuja suunnitteluvirheitä ja takuuehtoja, ja sama linja jatkuu ruuvienkin suhteen. Tähän saakka iPhone 4 -laitteen on saanut avattua suhteellisen helposti esimerkiksi akun vaihtamista varten.