Tässä se nyt on! Gorilla osaa kävellä kuin ihmiset – tallentui videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uhanalaiseksi monilla alueilla joutuneet Gorillat ovat geneettisesti hyvin läheistä sukua ihmiselle. Yksi merkittävistä eroista ihmisten ja gorillojen välillä on liikkumistapa, sillä gorillat käyttävät liikkuessaan tavallisesti kaikkia neljää raajaansa.

Nyt verkossa on julkaistu sensaatiomainen videotallenne, jossa gorilla nähdään kävelemässä ihmisten tapaan. Videon kuvasi tutkija Johanna Watson Englannissa sijaitsevassa Western Lowlandin villieläinpuistossa. Siinä nähdään kuinka Ambam-niminen gorilla esittelee kävelytaitojaan. Katso video tästä tai artikkelin yltä.

Puiston henkilökunnan mukaan Ambam pitää kävelemisestä. Videota on epäilty myös tekaistuksi, mutta puiston johdon mukaan jo lukuisat ihmiset ovat nähneet gorillan kävelevän, ja skeptikot ovat tervetulleita puistoon katsomaan sitä omin silmin.