Facebookin perustajan Facebook-tili hakkeroitiin – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ollut viime aikoina otsikoissa lukuisia kertoja erilaisten huijausyritysten merkeissä. Palvelun puoli miljardia käyttäjää kiinnostavat luonnollisesti myös rikollisia. Nyt palvelun perustaja ja suurin henkilöomistaja on joutunut hakkeroinnin kohteeksi.

Mark Zuckerbergin Facebook-tili nimittäin hakkeroitiin aiemmin tänään, ja Zuckerbergin nimissä hänen profiilissaan julkaistiin hakkerin viesti. Se poistettiin kuitenkin nopeasti, mutta ennen poistamista Techcrunch-verkkojulkaisu ehti saada haltuunsa kuvakaappauksen viestistä.

Kerroimme viime viikolla tutkimuksesta, jossa yksityisen Facebookin omistajat paljastettiin. Julki tulleen tilaston mukaan enemmistön yhtiöstä omistavat nykyisin sen työntekijät, kun Mark Zuckerbergin omistus on noin 24 prosenttia. Hän on kuitenkin suurin henkilöomistaja, ja omistuksen arvo on noin 12 miljardia. Viiden suurimman omistajan joukkoon mahtuivat myös palvelun kolme muuta perustajaa.