Simpsoneissa vierailtiin Helsingissä – juonessa virhe

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme pari päivää sitten kuinka huippusuositussa Simpsonit-animaatiosarjassa nähtiin kohtaus, jossa FBI ja ATF -virastot olivat saaneet hieman uudenlaiset nimet. FBI oli nimittäin sarjassa ”French Bureau of Investigation” ja ATF oli puolestaan ”A-Team of Finland”.

Eilen suosikkisarjassa nähtiin jälleen Suomeen liittyvää sisältöä, kun Boy Meets Curl -nimisessä jaksossa rehtori Seymour Skinnerin äiti Agnes kilpailee naisten seiväshypyssä Helsingin Olympialaisissa vuonna 1952. Kaiken lisäksi hän on raskaana odottaessaan Seymouria.

Iltalehden mukaan juonikuviossa on kuitenkin virhe, sillä naisten seiväshypyssä ei kilpailtu Helsingin olympialaisissa, vaan laji tuli mukaan vasta vuonna 2000 Sydneyn kisoissa. Samassa jaksossa myös ruotsalaiset olivat merkittävässä osassa, ja pikanttina yksityiskohtana kaikki ruotsalaiset urheilijat olivat vaaleatukkaisia.