Mike Tysonilla kerrankin perheonnea

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kauhea kankkunen -elokuvassa cameo-roolin tehnyt entinen nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari Mike Tyson paljasti taannoin olevansa pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Joulukuussa ex-nyrkkeilijä kertoi haluavansa jatkaa orastavaa uraansa näyttelijänä. Nyt mies on otsikoissa aivan muusta syystä kuin elokuvarooleistaan tai varattomuudestaan.

Raskaansarjan ex-maailmanmestarilla, 44-vuotiaalla Mike Tysonilla, on nyt kahdeksan lasta. Uusin tulokas syntyi maailmaan tiistaina. Vaimo Lakiha Spicer Tylon kertoi CTV News -julkaisun saamien tietojen mukaan synnytyksen olleen kohtuullisen helppo. Poikalapsi on terve ja vanhemmat ovat onnellisia siitä.

Tysonille lapsen syntymä oli ilonaihe, sillä miehellä on takanaan raskaita vuosia. Urallaan yli 300 miljoonaa dollaria tienannut mies on ollut monenlaisissa ongelmissa pahoinpitelyjen, raiskausten ja päihdeongelmien merkeissä. Vuonna 2003 hänet julistettiin ensimmäisen kerran varattomaksi. Muiden muassa Tysonin ylelliset elämäntavat veivät hänet vararikkoon.

Mike Tyson muistetaan kuitenkin parhaiten hänen urastaan nyrkkeilykehässä. Hän oli vasta 20-vuotias voittaessaan WBC:n, WBA:n ja IBF:n raskaansarjan mestaruustittelit. Kolme nuorella iällä nyrkkeiltyä mestaruutta takasivat Tysonille sen, että hänen on kehuttu olevan kaikkien aikojen paras raskaansarjan ottelija. Nimitys ei himmennyt vuosien mittaan, sillä menestys kehässä jatkui. Mike Tyson voitti uransa aikana yhteensä 50 ottelua ja hävisi vain kuusi. Mies voitti tyrmäyksellä 44 vastaottelijaa.

Vuonna 1992 Mike Tyson joutui vankilaan Desiree Washingtonin raiskauksen takia. Hän vapautui vankilasta vuonna 1995 ja teki paluun nyrkkeilykehään. Tyson hävisi Evander Holyfieldille vuonna 1996, eikä uusintaottelu sujunut yhtään paremmin. Siinä Tyson diskattiin, koska hän puri palan irti Holyfieldin korvasta. Mies lopetti nyrkkeilijäuransa vuonna 2006, jolloin hän tyrmäsi Danny Williamsin ja Kevin McBriden peräkkäisissä otteluissa.