Kaikki televisiokanavat esiin – viritä digiboksi tänään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään maanantaina 31. tammikuuta Suomessa vietetään valtakunnallista digiboksien virityspäivää. Katsojien on syytä varmistaa, että kaikki katsottavissa olevat maksuttomat kanavat todella näkyvät heidän televisiostaan.

Lukuisat televisiokanavat ovat vaihtaneet kanavapaikkoja tammikuussa, ja uusia muutoksia on tulossa lähiaikoina. Tästä syystä tv:n katsojien on syytä varmistaa, että heidän digiboksinsa ovat päivittyneet ja että kaikki katsottavissa olevat maksuttomat kanavat todella näkyvät heidän televisiostaan.

Jim-kanava on vaihtanut paikkaa antennivastaanotossa kanavalta 11 kanavalle 9. Samaan aikaan Nelonen Pro -kanavat ovat siirtyneet kanavapaikoille 58 ja 59. TV Viisi ja Voice TV puolestaan siirtyvät lähiaikoina omille kanavilleen 10 ja 11. Lisäksi SuomiTV näkyy nykyisin koko valtakunnan alueella kanavapaikalla 12, mikä tämäkin vaatii digiboksin virittämisen.

– Maanantaina 31. tammikuuta on hyvä aika kaikkien kotitalouksien tarkistaa, onko kanavahaku kunnossa. Parhaiten tämän havaitsee kokeilemalla, näkyykö kanavapaikalla 12 SuomiTV. Jos kanavaa ei näy, niin tuskin muutkaan uudet kanavamuutokset ovat nähtävissä. Jos ei ole päivittänyt diboksiaan, jää moni hyvä maksuton kanava kokonaan näkemättä, huomauttaa SuomiTV:n vastaava päätoimittaja Tomi Lindblom.

Myös lukuisten maksullisten kanavien numerointi on muuttunut. Aiemmin maksullisia kanavia oli sikin sokin maksuttomien joukossa. Nyt kanavapaikkanumerot 1-39 on varattu maksuttomille kanaville ja numerot 40-199 maksu-tv-kanaville.

– Haastamme kaikki kotitaloudet mukaan valtakunnalliseen digiboksien virityspäivään. Myös isännöitsijöiden ja antenniyhtiöiden on syytä varmistaa, että asukkaat ja asiakkaat todella näkevät kaikki saatavilla olevat kanavat televisioistaan, Lindblom sanoo.

Useimmat tv-vastaanottimet tekevät kanavamuutokset automaattisesti, jolloin tv-katsojan tulee vain käynnistää digiboksin tai television kanavahaku. On kuitenkin huomattava, että jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Ohjeet kanavien viritykseen ja tehdasasetusten palauttamiseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta ja internet-sivulta www.digitv.fi/kanavahaku. Ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä myös laitteen myyjään tai laitevalmistajaan. Apua muutokseen liittyvissä asioissa saa Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse arkisin maanantaisin klo 08.00-18.00 ja tiistaista perjantaihin klo 08.00-16.00 numerossa 020 411 7676.