Suomalaisbändi soi Top Gearin sekavassa risteysvideossa

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisioohjelma Top Gear on ollut viime kuukausina runsaasti otsikoissa, kun ohjelman mystinen kuljettaja The Stig vaihtui viime vuonna – mahdollisesti naiseen. Edellinen The Stig paljasti itse henkilöllisyytensä oikeuden päätöksellä ja siirtyi potkut saatuaan kilpailevan ohjelman tähdeksi.

Aiemmin Suomi on ollut esillä Top Gear -ohjelmassa lähinnä ohjelman tutustuessa suomalaisten kuljettajien nopeuden salaisuuksiin. Tällä kertaa suomalaisuus on jäänyt hieman sivurooliin, kun suomalainen musiikki soi erässä ohjelman verkkosivuillaan julkaisemassa videopätkässä. Kyseessä on aiemminkin maailmalla noteerattu Loituma-lauluyhtyeen kappale Ievan Polkka (Eva’s Polka). Samasta kappaleesta julkaistiin vuonna 2006 Holly Dollyn toimesta amerikkalaisversio nimellä Dolly Song.

Videolla nähdään millaista meno on parhaimmillaan saksalaisessa liikenneympyrässä. Tuunattu suomalainen kansanmusiikki sopii varsin hyvin sekavaan tilanteeseen. Katso video tästä tai artikkelin yltä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.