Lelusotilaan minikokoinen ase kiellettiin lentokentällä – turvallisuusuhka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2001 WTC-iskujen jälkeen lentomatkustajan elämä on tehty mahdollisimman vaikeaksi lisäämällä kerta toisensa jälkeen turvatarkastusten määräyksiä. Esimerkiksi lentokenttien nestesäännöt on todettu jo useaan kertaan täysin hyödyttömiksi, mutta siitä huolimatta niistä ei ole luovuttu.

Nyt turvaohjeiden soveltamisesta on saatu varsin erikoinen esimerkki, kun pienen lelusotilaan miniatyyrikokoinen muovinen yhdeksänsenttinen leikkiase takavarikoitiin Gatwickin lentokentällä Lontoossa. Lentokentän henkilökunnan mukaan se aiheutti turvallisuusuhan. Julie Lloyd joutui lähettämään lelusotilaan aseineen miehelleen Kanadaan, jonka luokse hän oli matkalla.

– Ostin lelun lahjaksi ja lentokentälle mennessäni se oli vielä lahjapapareissa. He kuitenkin huomasivat läpivalaisussa leikkiaseen. Se oli vain yhdeksän sentin kokoinen, eikä siinä ollut yhtään liikkuvaa osaa. Ei siis edes liipasinta. He eivät kuitenkaan antaneet sitä minulle ja perustelivat sitä säännöillään, Julie Lloyd kertoi Daily Mail -lehdelle.