Janne Kataja tyrmää suudelmakohun – haukkuu iltapäivälehdet

StaraTV Viihde Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosikkijuontaja Janne Kataja nousi taannoin iltapäivälehtien lööppeihin suudeltuaan Kultainen Venla -gaalassa näyttelijä-laulaja Sami Hintsasen kanssa. Miesten suudelmaa puitiin lehdistössä pitkään ja näkyvästi, ja nyt Janne Kataja on kommentoinut syntynyttä kohua Staran Chaos Tube -blogin haastattelussa.

– Tämä hetki oli ennen gaalaa. Se tuli nauhalle, eikä suoraan lähetykseen, ja se oli Sami Hintsasen hetki. Minä olin pyytänyt hänet haastatteluun. Se, että hän kritisoi tai tekee huumoria tai parodioi viime vuoden suutelua – se oli ennemminkin parodiaa – niin hän päätti suudella minua, Janne Kataja kertoi Staran Chaos Tube -blogin haastattelussa.

Katso haastattelu tästä tai artikkelin yltä.

– Sen jälkeen iltapäivälehdet tekivät siitä sellaisen jutun, että ”Mikä farssi!” ja että Maikkarin asiakaspalautteeseen oli tullut kommentteja. Niitä tuli noin kymmenen! Mä olen Radio Novassa töissä ja mä näen kaiken palautteen. Kymmenen palautetta tuli, ja ohjelmaa katsoi 750.000 ihmistä. Siellä on aika monella medialukutaitoa ja ne tajuaa kyllä sen, että sen oli tarkoitus olla viihdettä.

Lisäksi Kataja ihmetteli miksi iltapäivälehtien toimittajat valittivat artikkeleissaan sitä, että voittajista kirjoitettiin suudelmakohun takia liian vähän. Tämä siitä huolimatta, että samat toimittajat olivat itse tehneet juttuvalinnat. Suosikkijuontaja ihmetteleekin kuinka toimittaja voi kritisoida itse itseään. Koko suudelmakohu oli lehdistössä hänen mukaansa ylimitoitettu.

– Se vei ohjelmasta 20 sekuntia, mutta se sai valtavan huomion. Sen huomion tekivät ne mediat, jotka nostivat sen ohjelman kovimmaksi jutuksi, Kataja ihmetteli.