Hämmentävä väite: ”Minä olen Facebookin isä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin verkkopalvelu Facebook on kasvanut jo ”internetiksi internetin sisällä”. Samalla yli puolen miljardin käyttäjämäärä on nostanut yrityksen arvon kymmeniin miljardeihin dollareihin. Palvelun luojaksi on yleisesti tituleerattu Mark Zuckerbergia, vaikka asiasta onkin väännetty kättä jo vuosien ajan. Nyt palvelulle on löytynyt myös isä.

Mark Zuckerbergin isä, Edward J. Zuckerberg, on New Yorkin liepeillä Dobbs Ferryn pikkukaupungissa asuva hammaslääkäri. Nyt hän on aiheuttanut hämmennystä nimittämällä itseään Facebookin isäksi. Edward J. Zuckerberg on nimittäin lähestynyt hammaslääkäripalvelunsa mainoskirjeellä asuinalueensa uusia asukkaita, ja kirjeessään hän mainostaa olevansa ”kirjaimellisesti Facebookin isä”.

edward j zuckerberg

Kirjettä on nyt ihmetelty lehdistössä saakka, sillä mies on todellisuudessa vain ”Facebookin ensimmäisenä koodanneen miehen isä”. Monet kirjeen saaneet asukkaat ovat tosin ottaneet väitteen lähinnä vitsinä ja verranneet sitä hassuihin sähköpostimainoksiin. Vielä ei ole tiedossa onko Mark Zuckerberg tietoinen isänsä mainoskampanjasta. Asiasta ovat uutisoineet muiden muassa Time MagazineWired ja Design Network -julkaisut.