Hajuvesimainos kiellettiin brittitelevisiossa – katso miksi

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka r&b-tähti Rihannan uusi S&M-musiikkivideo on kielletty kokonaan tai osittain jo yhdessätoista maassa. Monissa maissa sille on annettu ikäraja eikä videota saa esittää esimerkiksi Britanniassa ennen iltaseitsemää. Nyt samanlaisen kohtalon on saanut hajuvesimainos.

Kyseessä on Yves Saint Laurentin Belle D’Opium -tuoksu, jonka televisiomainoksessa kaunis ranskalainen näyttelijätär tanssahtelee viettelevästi. Viranomaiset kiinnittivät kuitenkin huomionsa kohtaukseen, jossa nainen näyttää työntävän sormea ihoonsa aivan kuin itseään piikittäen. Katso mainos tästä tai artikkelin yltä.

Tämän jälkeen nainen tanssii vielä hetken ennen kuin kaatuu vääntelehtien maahan. Kohtauksen katsottiin viittaavan huumeidenkäyttöön, joten koko mainoksen esittäminen kiellettiin Britanniassa. Myös hajuveden nimi viittaa huumeisiin, joten kokonaisuudesta ei jäänyt epäselvyyttä.