Suomen pelimyynti ennätykseen – PlayStation 3 suosituin pelialusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ostettiin pelejä vuonna 2010 ennätyksellisesti yli 126 miljoonalla eurolla. Pelimarkkinoiden arvo kasvoi viime vuonna 7,4 prosenttia, ja pelejä myytiin hieman yli kolme miljoonaa kappaletta.

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n keräämien tietojen mukaan fyysisten pelien myynti kuluttajahinnoin oli Suomessa vuonna 2010 noin 108,6 miljoonaa euroa. Pelien online-kaupan arvo oli puolestaan noin 18 miljoonaa euroa. Online-kauppaan sisältyvät digitaaliset lataukset PC:lle, konsoleille, matkapuhelimiin ja vastaaviin laitteisiin.

Konsolikaupan arvo laski hieman, 52,4 miljoonaan euroon. Lisävarustekauppa kasvoi 18 prosenttia ja oli noin 363.000 tarviketta arvoltaan 20 miljoonaa euroa. Kappalemäärin mitattuna PC-pelien ja -multimedian osuus oli 20,2 prosenttia ja konsolipelien 79,8 prosenttia. Suosituin pelialusta oli Sonyn PlayStation 3, jonka osuus peleistä oli 27,9 prosenttia.