YouTube-sensaatio paljastui huijariksi: ”Liian hyvä ollakseen totta”

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin Suomessakin uutisoitiin näkyvästi, kuinka amerikkalainen koomikko Craig Rowin sai kerättyä miljoona dollaria YouTubessa julkaisemallaan videolla. New Yorkissa asuva Rowin julkaisi verkossa videon, jossa hän kertoi tarvitsevansa miljoona dollaria, ja pian hän ilmoitti saaneensa toivomansa miljoonan.

Rowin julkaisi todisteena tempauksensa onnistumisesta myös videon, jossa hän esitteli miljoonan dollarin shekkiään. Hän väitti saaneensa miljoonan Benjamin-nimiseltä investointipankkiirilta. Nyt Benjamin on kuitenkin paljastunut näyttelijäksi ja Craig Rowin huijariksi, mikä ei tosin ollut kovinkaan suuri yllätys. Keskustelupalstoilla miehen väitteiden todenperäisyys nimittäin kyseenalaistettiin alusta saakka, sillä moni piti tarinaa liian hyvänä ollakseen totta.

New York Daily News kertoo nyt miehen myöntäneen tempauksensa huijaukseksi. Lehti yritti tavoitella Rowinia haastattelua varten, mutta tämä ei suostunut enää astumaan julkisuuteen. Sen sijaan huijari pyysi lehteä ottamaan haastattelun osalta yhteyttä manageriinsa. Rowinin videot saivat YouTubessa runsaasti katsojia.