Amerikkalaiset suuttuivat mauttomasta iPhone-pelistä

Digi · Stara.fi

Suomalainen Angry Birds -peli on ensi yönä esillä maailman suurimman urheilutapahtuman, Super Bowlin, väliajalla. Hittipeliä on myyty jo yli 50 miljoonaa kappaletta ja saavuttanut jättimäisen suosion myös Yhdysvalloissa. Eräs toinen iPhone-peli on nyt kuitenkin suututtanut amerikkalaiset.

Kyseisessä vielä julkaisemattomassa Smuggle Truck: Operation Immigration -pelissä pelaajan on määrä salakuljettaa kuorma-autolla meksikolaisia siirtolaisia laittomasti rajan yli Yhdysvaltojen puolelle niin ettei kukaan putoa kyydistä. Asia on amerikkalaisille herkkä, ja peli onkin nyt ehditty leimata mauttomaksi.

Keskustelupalstoilla pelaajat ovat jo nyt kehuneet peliä hulvattomaksi, mutta asiantuntijoiden mukaan se on häpeällinen. He korostivat, että yksin viime vuonna Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla kuoli 170 ihmistä. Alunperin pelissä salakuljetettavat ihmiset olivat meksikolaisia, mutta heidän kansalaisuutensa on sittemmin poistettu. Pelin on ilmoitettu tulevan myyntiin maaliskuussa, mutta se on saanut jo nyt runsaasti vastustusta. Applea vaaditaan kieltämään pelin myyminen App Store -sovelluskaupassaan. Apple ei ole suostunut kommentoimaan kohua.