Väite suomalaisesta vaalivilpistä hämmentää verkossa – katso

Nettivideot · Stara.fi

Suomi on menestynyt kautta historian mainiosti tutkimuksissa, joissa on mitattu muiden muassa korruption yleisyyttä ympäri maailmaa. Samoin myös suomalaisten luottamus poliisiin ja muihin viranomaisiin on erittäin korkealla.

Osin ehkä juuri tästä syystä verkossa parhaillaan leviävä väite suomalaisesta vaalivilpistä hämmentää kansalaisia. Kyseessä on muutama päivä sitten julkaistusta videosta, jossa Köyhien asialla -puolueen puheenjohtaja Terttu Savola kertoo kuinka hänen saamansa äänet siirtyivät vuoden 2007 eduskuntavaaleissa toisessa vaalipiirissä olleen kilpailevan ehdokkaan ääniksi.

Video on jo nyt ehtinyt aiheuttaa runsaasti keskustelua Facebook-yhteisöpalvelussa, keskustelupalstoilla ja lukuisissa blogeissa. Katso video tästä tai artikkelin yltä. Vaalivilppiä käsitteli äskettäin myös Yleisradion MOT-ohjelma Haamuäänet-jaksossaan.