Ajattele ennen kuin lähetät alastonkuvasi poikaystävälle

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Teini-ikäisten tyttöjen ja poikien seurustelukumppaneilleen lähettämät alastonkuvat ovat nousseet viime vuosina esiin uutena ongelmana, kun kännykkäkamerat ja kuvaviestit ovat yleistyneet nopeasti. Usein tällaiset kuvat eivät kuitenkaan pysy ainoastaan niiden saajan hallussa, vaan ne leviävät vääriin käsiin ja lopulta jopa verkkoon kaikkien saataville.

Malliesimerkkejä on lukuisia myös julkkismaailmasta, ja heistä tuoreessa muistissa on myös elokuvatähti Vanessa Hudgens, jonka alaikäisenä poikaystävälleen ottamat alastonkuvat päätyivät verkkoon ja aiheuttivat valtavan skandaalin. Vanessa ei siis kuitenkaan ole ongelmansa kanssa yksin. Vastaavissa kuvissa ovat poikaystävilleen poseeranneet myös Ashley Greene, Miley Cyrus ja Rihanna.

Brittiläisen Beatbully-järjestön tutkimuksessa joka viides 11 – 17-vuotias oli saanut seksiviestin joko tekstiviestinä tai sähköpostina. Nyt Britanniassa on julkaistu Exposed-niminen valistusvideo, jossa nähdään kuinka tämänkaltaiset tilanteet yleensä syntyvät. Videon pääteemana on ”Ajattele ennen kuin lähetät”.