Martina Aitolehti : 9 Digits

Singlet · Stara.fi

Suomalainen realityjulkkis Martina Aitolehti käynnisti aikoinaan musiikkiuransa Salarakkaat-duona yhdessä Marika Fingerroosin kanssa. Nyt vuosien tauon jälkeen hän on palannut levyttämään, ja tällä kertaa soolona. Martinan ensimmäinen soolosingle on nimeltään 9 Digits.

Ainakaan sooluran alku ei ole kovin vahva, sillä esikoinen jää välimallin täytebiisiksi lähes kaikilla osa-alueillaan. Ensinnäkin kappaleen soundi on jäänyt aivan liian metalliseksi ja köykäiseksi pintaraapaisuksi. Asianmukainen masterointi olisi voinut tuoda kappaleesta esiin aivan uusia puolia, mutta nyt sellainen on jäänyt selvästi tekemättä. Varsinaiset yksittäiset soundit vaikuttavat toimivilta, mutta edellä mainitusta syystä nekään eivät pääse oikeuksiinsa, sillä kuulijasta tuntuu että äänentoiston alapää olisi jäänyt kytkemättä.

Sävellyspuolella kappale noudattelee perinteistä kaavaa, joka tuo mieleen erityisesti Martinan kollegan, povipommi Katie Pricen. Hän lienee ollutkin jonkinlainen benchmark koko musiikkiuraan. Myös runsas autotunen käyttö viittaa samaan suuntaan, eikä Martinan laulutaidoista voida tämän singlen perusteella sanoa mitään. Sen sijaan kappaleen energinen kertosäe on oikeasti tarttuva ja jää nopeasti soimaan päähän, kuten hitin pitääkin. Sääli että muut osa-alueet jättävät sen varjoonsa.

Pisteet 2/5