Mikko Tammisen kappale iTunes-listaykkösenä Kreikassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen musiikki niitti 2000-luvun alkuvuosina menestystä maailmalla, kun Darude, Bomfunk MC’s ja HIM nousivat listojen kärkikisijoille ympäri maailmaa ja myivät miljoonia. Viime vuosina suomalaiset musiikintekijät ovat puolestaan nousseet suosioon.

Tuorein suomalainen menestyskappale on Euroviisuissakin kilpailleen kreikkalaisen Helena Paparizoun kappale Baby It’s Over, joka on nyt noussut Kreikan iTunes-listan ykköseksi. Antique-danceyhtyeessä jokunen vuosi sitten menestystä niittäneen kaunottaren kappale jätti nyt taakseen sekä listan kolmantena olevan Jennifer Lopezin että neljäntenä olevan Lady Gagan uuden hittisinglen Born This Way.

Kappaleen takaa löytyvät suomalaiset Mikko Tamminen ja Nalle Ahstedt sekä ruotsalainen Hanne Sørvaag. Suomalaiset olivat Kreikan listaykkösiä myös pari viikkoa sitten, kun Tammisen ja Ahlstedtin Recless-yhtyeelle tekemä kappale Number One oli listaykkönen. Tammisen käsialaa kuullaan parhaillaan myös Tanskassa, jossa Søs Fengerin kappale Kun et liv on tiiviissä radiosoitossa. Siinä tekijöinä ovat myös artisti itse sekä ruotsalainen Anders Borgius.

Suomalaisen koneartisti Kimmo ”K-System” Kauppisen hittikappaleen teeman perustalle tehtiin taannoin niin ikään suomalaisin voimin On Top -niminen hittikappale hiphop-tähti Twistan albumille. Aiemmin tässä kuussa Henri ”MGi” Lanzin Fever-kappale oli mukana reggaeton-duo Wisin Y Yandelin uudella Los Vaqueros: El Regreso -albumilla, joka nousi Yhdysvaltojen virallisen albumilistan sijalle kahdeksan.