The Prodigy Ruisrockin tähdeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turussa 8. – 10. heinäkuuta järjestettävä Ruisrock on julkistanut ensimmäiset esiintyjät. Turun Ruissalon valtaa myös maailman menestyneimpiin elektronisen tanssimusiikin ryhmiin lukeutuva brittiläinen The Prodigy.

Yleisöä hemmotellaan myös kahdella yhdysvaltalaisella indie-tähdellä, kun Ruissaloon saapuu maailman suosituimpiin vaihtoehtorockyhtyeiisiin lukeutuva The National sekä ensi kertaa Suomessa esiintyvä folkpop-ryhmä Fleet Foxes.

Festivaalin muita ulkomaalaisia artisteja ovat Suomessakin suositut brittiläiset metalcore-aktit Bullet For My Valentine ja Bring Me The Horizon, vuoden sisään Suomessa kaksi loppuunmyytyä klubikeikkaa heittänyt brittiläinen synapopduo Hurts, yhdysvaltalainen vaihtoehtorockin klassikkoyhtye Primus, Ruotsin pop-sensaatio Robyn, hiljattain loppuunmyydyllä Tavastialla esiintynyt parivaljakko Mark Lanegan & Isobel Campbell, ylistetty brittitulokas Anna Calvi, Tanskan suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva rockelektro-yhtye Carpark North, yhdysvaltalainen psychobilly-genren pioneeribändi Nekromantix sekä ruotsalainen power metallin kuningas Sabaton.

Festivaalin kotimainen kattaus tarjoaa ajankohtaisia huippunimiä. Mukana ovat pop- ja rock-taivaan kirkkaimmat tähdet Apulanta, PMMP, Jenni Vartiainen, Pariisin Kevät, Von Hertzen Brothers, Scandinavian Music Group ja Happoradio, raskaan sarjan kärkinimet Amorphis ja Kotiteollisuus sekä rytmimusiikin helmet Paleface, Uusi Fantasia, Jätkäjätkät sekä Jukka Poika ja Raappana, joista kummankin taustalla musisoi Sound Explosion Band.