Facebook-käyttäjä, älä lankea tähän huijaukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Puolen miljardin käyttäjän rajapyykin jo hyvän aikaa sitten ylittänyt yhteisösivusto Facebook on jo ”internet internetin sisällä”, joten siellä mellastavat myös monenlaiset huijarit. Palvelussa leviää tasaisin väliajoin erilaisia huijauksia, joilla voi olla joskus ikäviäkin seurauksia.

Viime päivinä Facebookissa on levinnyt huijaus, joka käyttää hyödykseen ihmisten mielenkiintoa Grammy-gaalassa migreenikohtauksen saanutta naistoimittaja Serene Bransonia kohtaan. Nainen sekoili suorassa lähetyksessä, ja nyt sitä käytetään hyväksi huijauksessa. Tätä ”OMG this reporter had a stroke” -linkkiä ei kuitenkaan pitä mennä klikkaamaan.

Facebook

Linkin klikkaamisen jälkeen käyttäjän tulee klikata vielä videopainiketta, jolla hän tulee huomaamattaan hyväksymään sovelluksen ja sitä kautta osaltaan auttamaan sen levittämisessä. Mikäli olet jo ehtinyt klikata linkkiä, tästä videosta löytyvät ohjeet tilanteen korjaamiseksi.