Koira selvisi hukkumiselta delfiinien ansiosta – katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Delfiinit ovat todennäköisesti eläinkunnan viisaimpia luomuksia, vaikka niiden kaikkia kykyjä ei ole vielä osattukaan tutkia perusteellisesti. Delfiinien on kuitenkin vuosien varrella raportoitu tehneen monenlaisia urotöitä, joista tuorein tapaus tulee Yhdysvalloista.

Marco Islandin rannalla asuva Burnettin perhe kadotti yllättäen koiransa, joka ehti olla kadoksissa 15 tunnin ajan ennen löytymistä. Kyse ei ollut kuitenkaan esimerkiksi naapurustoon suuntautuneesta perinteisestä tutkimusretkestä, sillä koira löydettiin räpiköimästä kanaalista. Sen löytymisestä saadaan nyt kiittää alueen delfiinejä, jotka herättivät räiskimisellään naapurien huomion.

Asiasta uutisoineen NBC2 -kanavan mukaan yksitoistavuotias dobermanni Turbo pysytteli löytöhetkellä pinnalla viimeisillä voimillaan, eikä se olisi pysynyt hengissä enää kovin pitkään. Naapurin mukaan Turbo ei ollut vedessä yksin, sillä delfiinit ”pitivät sille seuraa” ja auttoivat sen löytymisessä. Nyt kovia kokenut koira on jo päässyt palaamaan kotiinsa.