Järjetön hampurilainen: 13 000 kilokaloria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla kisaillaan usein suurimpien ruoka-annosten merkeissä, ja esimerkiksi hampurilaisten koossa löytyy valinnanvaraa. Suurin osa ennätysburgereista ei kuitenkaan ole normaalisti ruokalistalla, mutta Britannian suurin hampurilainen on. Siinä on huomat 13.000 kilokaloria.

Aivan pikkunälkään tätä Norwichin kaupungin The Over De Flames -ravintolassa myytävää hampurilaista ei siis kannata tilata, sillä annos on halkaisijaltaan suurempi kuin tavallinen pizza ja korkeutta sillä on yli kymmenen senttiä. Sen syömisellä keskiverto mies kattaa laskennallisesti koko viikon kalorimääränsä.

Hampurilainen sai alkunsa  ravintoloitsija Sudeep Den ajatuksesta. Siihen tulee esimerkiksi 45 juustoviipalettaa, kolme kiloa lihaa, kokonainen kaalinpää, kaksi kokonaista sipulia ja kolme tomaattia. Lisäksi mukaan tule myös ranskalaiset perunat ja pirtelö. Ei liene yllätys, että kukaan ei ole vielä kyennyt syömään kokonaista annosta kerralla. Annoksen hinta on 35 euroa, mutta sen ensimmäisenä kokonaan syönyt tulee saamaan 240 euron palkkion.