Omat seksikuvat vakava ongelma suomalaisteineille

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Teini-ikäisten tyttöjen ja poikien seurustelukumppaneilleen lähettämät alastonkuvat ovat nousseet viime vuosina esiin uutena ongelmana, kun kännykkäkamerat ja kuvaviestit ovat yleistyneet nopeasti. Usein tällaiset kuvat eivät kuitenkaan pysy ainoastaan niiden saajan hallussa, vaan ne leviävät lopulta vääriin käsiin esimerkiksi eron myötä ja lopulta jopa verkkoon kaikkien saataville.

Malliesimerkkejä on lukuisia myös julkkismaailmasta, ja heistä tuoreessa muistissa on myös elokuvatähti Vanessa Hudgens, jonka alaikäisenä poikaystävälleen ottamat alastonkuvat aiheuttivat valtavan skandaalin. Vanessa ei siis kuitenkaan ole ongelmansa kanssa yksin. Vastaavissa kuvissa ovat poikaystävilleen poseeranneet myös Ashley Greene, Miley Cyrus ja Rihanna. Supertähdet eivät ole saaneet kuviaan poistettua verkosta, joten sama on mahdotonta myös muille rohkeissa kuvissa poseeraaville.

Nyt eurooppalainen tutkimus on selvittänyt, että suomalaisten teinien keskuudessa paljastavien kuvien ottaminen ja lähettäminen on yleisempää kuin muualla. Lisäksi pari kuukautta sitten brittiläisen Beatbully-järjestön tutkimuksessa peräti jo joka viides englantilainen 11 – 17-vuotias oli saanut seksiviestin joko tekstiviestinä tai sähköpostina. Nyt Britanniassa on julkaistu Exposed-niminen valistusvideo, jossa nähdään kuinka tämänkaltaiset tilanteet yleensä syntyvät. Videon pääteemana on ”Ajattele ennen kuin lähetät”. Sama ajatus soveltuu sellaisenaan myös Suomeen.