Historiallinen tuomio: Brittimies vankilaan bloggaamisesta

Ohhoh! · Stara.fi

Englantilainen 38-vuotias Stephen Andreassen on saanut itsensä 4,5 kuukaudeksi vankilaan perustamalla yhteensä 35 blogia, joissa hän haukkui kovin sanakääntein entistä tyttöystäväänsä. Andreassen on Britannian ensimmäinen vankilaan saakka itsensä blogannut henkilö.

Sairaalassa työskennellyt mies erosi tyttöystävästään riitaisesti jo kuukauden seurustelun jälkeen. Eron jälkeen hän ryhtyi kirjoittamaan tyttöystävästä rajuja juttuja perustamiinsa blogeihin, joiden määrä oli lopulta peräti 35. Blogeja suljettiin sitä mukaa kun mies niitä avasi, mutta IT-alan ammattilaisena hän ehti avata kuitenkin suuren määrän blogeja ennen kuin toiminta saatiin loppumaan.

Ahdistelevaa kirjoittelua jatkui puolentoista vuoden ajan, ja kirjoituksissaan mies muiden muassa kehotti muita miehiä pysymään erossa entisestä tyttöystävästään. Samaan aikaan mies pommitti exäänsä Facebookissa, puhelimessa, sähköposteilla ja tekstiviesteillä, joten ahdistelua tapahtui myös blogien ulkopuolella. Vankilatuomion lisäksi miehelle määrättiin lähestymiskielto uhriinsa.