Facebookissa yllättävä palvelu kuoleman varalta

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Uusi If I Die -niminen Facebook-sovellus tarjoaa mahdollisuuden jättää kuoleman jälkeinen videoviesti omaisille ja ystäville. Palvelussa käyttäjän tulee ensin lisätä sovellus sivulleen, nauhoittaa esimerkiksi videoviesti ja sen jälkeen ilmoittaa kolme henkilöä, joilta kaikilta mahdollinen kuolema tullaan aikanaan vahvistamaan.

Samalla käyttäjä saa määritellä missä vaihessa hän haluaa että kuolinviesti ja videotervehdys julkaistaan kaikkien Facebook-kaverien nähtäväksi. Palvelun mainosvideo on aiheuttanut hieman hämmennystä mustalla huumorillaan. Asiasta uutisoi All Facebook -julkaisu.

Digitaalisen omaisuuden hallinnasta on viime aikoina käyty paljon keskustalua, sillä esimerkiksi kuolemantapauksen yhteydessä verkkoon voi jäädä ajelehtimaan suuriakin määriä arvokasta aineetonta omaisuutta. Samalla on käsitelty myös yhteisömedioihin perustettujen käyttäjätilien ja niiden sisältämien kuvien kohtaloa. Ongelmaksi on muodostunut lähinnä se, että ihmiset eivät luovuta salasanojaan läheisille ja että yhteisöpalvelut eivät poista menehtyneiden sivuja ilman asian virallista vahvistusta, koska kyse voi olla myös ilkivallasta.