Sotaveteraani puolusti homojen asepalvelusta – sai potkut väärän termin takia

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa on käyty viime kuukausina uskomattoman suurta kädenvääntöä homoseksuaalien oikeudesta olla mukana maansa armeijassa. Myös lukuisat supertähdet, Lady Gaga etunenässä, ovat ottaneet näkyvästi kantaa homojen oikeuksien puolesta. Samoilla linjoilla oli myös eräs sotaveteraani.

82-vuotias newyorkilainen sotaveteraani Freddy Schmitt on nyt kuitenkin menettänyt työnsä puolustaessaan homoseksuaalien oikeuksia olla mukana armeijassa. Veteraani työskenteli American Airlines -lentoyhtiön matkatavaroista JFK International -lentokentällä vastaavana johtajana. Schmitt ehti työskennellä lentoyhtiölle peräti 54 vuoden ajan, New York Post uutisoi. Potkujen syynä oli harkitsematon sanavalinta.

Freddy Schmitt otti työpaikallaan osaa keskusteluun siitä pitäisikö homoseksuaalien voida halutessaan palvella maataan armeijassa. Hän puolusti näitä oikeuksia, mutta tuli käyttäneeksi homoista sanaa ”faggot”, eli vapaasti suomennettuna ”hinttari”. Sanavalinta oli hänen esimiehilleen liikaa, sillä he antoivat miehelle välittömästi potkut vuosikymmenien uran jälkeen.

Yhtiön mukaan asiassa ei ole merkitystä sillä että Schmitt puolusti homoseksuaaleja, sillä halventavan termin käyttäminen ei ollut suotavaa. Mies olisi jäänyt eläkkeelle tämän vuoden marraskuussa, kun hänelle olisi tullut täyteen 55 vuotta saman työnantajan palveluksessa. Erottamista tullaan käsittelemään oikeudessa, sillä veteraani menetti potkujen myötä sairausvakuutuksensa ja lentoyhtiön matkustusetunsa.