Tämänkaltaisten ihmisten takia sähköpostisi täyttyy huijausviesteistä

Ohhoh! · Stara.fi

Internet toi aikanaan mukanaan sähköisen tiedonvälityksen mullistaneen sähköpostin, mutta käyttäjien lisääntymisen myötä tulivat mukana myös huijarit. Nykyisin roskapostit ovatkin monille todellinen riesa. Sähköpostihuijausten klassikoita ovat niin sanotut nigerialaishuijaukset.

Niissä viestin vastaanottaja saa ehdotuksen, jossa hänelle luvataan suuria summia siitä että hän auttaa saamaan miljoonien rahasumman esimerkiksi pois maasta. Projektin käynnistämiseksi vastaanottajalta vaaditaan kuitenkin tekaistuilla syillä ennakkomaksua. Tämän jälkeen yhteydenotto päättyy, tai jos jatkuu niin viesteissä vaaditaan lisää rahaa taas erinäisiin ongelmiin vedoten.

Huijaukset jatkuvat edelleen, koska aina joku on tarpeeksi tyhmä langetakseen tarjoukseen, joka on liian hyvä ollakseen totta. Nyt eteläafrikkalainen Times Live -lehti uutisoi erään miehen maksaneen lähes 300.000 dollaria miehelle, joka kertoi tarvitsevansa apua 10,5 miljoonan dollarin siirtämiseen pois maasta. Kyse oli huijauksesta, josta tekijä kuitenkin jäi kiinni. Nyt hänet on tuomittu peräti 22 vuoden vankeuteen rahanpesusta, petoksesta ja laittomasta maassa olosta. Asiasta uutisoi Suomessa Tietokone-lehti.