Tutkimus: Näin moni ei voi sietää naapurinsa lemmikkiä

Ohhoh! · Stara.fi

Naapurin alati räksyttävä koira aiheuttaa verenpainetta asumismuodosta riippumatta. Kerrostalossa taas naapurin asunnosta leijuva kissanpissan haju voi kuvottaa monia. Ei siis ihme, että monet naapurit eivät voi sietää naapurinsa lemmikkiä.

Nyt asiasta on saatu myös tutkimustietoa, kun Britanniassa tiedusteltiin 2.000 ihmiseltä heidän suhtautumistaan naapuriensa lemmikkeihin. GoCompare.com -julkaisun järjestämä tulos oli varsin yllättävä, sillä peräti 40 prosenttia vastanneista ilmoitti, että he eivät voi sietää naapurin lemmikkiä. Kymmenen prosenttia oli valittanut asiasta naapurille.

Peräti 20 prosenttia oli vaihtanut asuntoa, koska ei voinut asua lemmikkien naapurissa. Yleensä vastaajia ärsyttivät räksyttävät koirat, maukuvat kissat sekä lemmikit, jotka kaivavat kuoppia takapihalle. Lisäksi verenpainetta nostivat autojen katoille ilmestyneet kissantassujen jäljet, likaiset koirat ja asuntoihin luvattomasti tunkeutuvat kissat.