Trancehitin uskomaton orkesterisovitus tuo kylmät väreet – katso

Viihdeuutiset · Stara.fi

Trancemusiikin historian menestyneimpiin supertähtiin lukeutuva Paul van Dyk tuli aikoinaan tunnetuksi viimeistään jättihitillään For An Angel. Kappaleesta julkaistiin jo 90-luvun loppupuolella lukuisia remix-versioita, mutta yksi hieman tuoreempi versio hakee yhä vertaistaan.

Kyseessä on nimittäin For An Angel -kappaleesta Paavo Järvi HR Orchestran kanssa Frankfurtissa 13. helmikuuta 2009 esitetty sinfoniaorketeriversio. Video on siis julkaistu YouTubessa jo pari vuotta sitten, mutta nyt se ansaitsee kuitenkin tulla noteeratuksi hieman laajemminkin. Katso video tästä tai artikkelin yltä.

1990-luvun puolivälissä Paul van Dyk, oikealta nimeltään Matthias Paul, nousi trancemaailman tietoisuuteen miksattuaan Humaten, Cosmic Babyn, Dance 2 Trancen ja Visions of Shivan trancehittejä. Samoihin aikoihin hän miksasi myös konemusiikin klassikoksi nousseen X-Mix-1 – The MFS Trip -kokoelman. Myös hänen näkemyksensä Humaten Love Stimulation -kappaleesta on pitänyt paikkansa eräänä historian merkittävimmistä trancehiteistä.

Paul van Dykin ensimmäinen oma hitti oli vuonna 1994 julkaistu For An Angel, josta tuli suuren kansan hitti vasta vuonna 1998. Paul van Dyk esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa juhannuksena 1996, kun hän heitti dj-keikan vaasalaisessa yökerhossa. Yleisöä oli silloin alle sata.