Facebookissa huijataan: ”WTF! Tsunami hits Japan! 11.3.2011”

Ohhoh! · Stara.fi

Facebookissa leviää parhaillaan lukuisia huijausviestejä, joissa viitataan ajankohtaisiin asioihin, tähtiin ja ilmiöihin. Osansa ovat saaneet muiden muassa Miley Cyrus, Justin Bieber ja Charlie Sheen. Huijareiden nopeudesta kertoo myös se, että Japanin tsunamista ilmestyi huijaus jo muutamassa tunnissa.

Tässäkin mielenkiintoiselta vaikuttavassa linkissä on sama logiikka kuin lukuisissa muissa Facebookin huijauslinkeissä. Mainostetun videon nähdäkseen käyttäjän tulee klikata vielä kerran, jolloin hän tulee tietämättään antaneeksi huijareille oikeuden julkaista materiaalia omalla seinällään. Tsunamin tapauksessa tekstinä on yleensä ”WTF! Tsunami hits Japan! 11.3.2011”. Linkkiä ei tule siis klikata.

Vastaavia huijauksia on siis tehty viime päivinä muiden muassa Charlie Sheenin, Christina Aguileran, Miley Cyrusin ja Emma Watsonin nimillä. Yleisenä ohjeena voitaisiin todeta, että mitään liian mielenkiintoiselta näyttävää linkkiä ei Facebookissa kannata klikata. Erityisesti mikäli se on englanninkielinen. Suomenkielisiä huijauksia ei taida ainakaan tällä hetkellä olla juuri liikkeellä.