Ihmepelastuminen avomerellä – japanilaismies kellui talonsa katolla kaksi päivää

Ohhoh! · Stara.fi

Japanin maanjäristyksestä ja tsunamista kantautuu maailman medioihin hetki hetkeltä synkempiä uutisia, mutta niiden joukkoon mahtuu myös hieman positiivisuuden pilkahduksia. Yhden sellaisen pääosassa on nyt 60-vuotias Hiromitsu Shinkawa.

Hiromitsu Shinkawa löydettiin nimittäin tänään avomereltä sen jälkeen kun hän oli kellunut kahden päivän ajan oman kotinsa katolla. Tsunamin paluuvedet olivat irrottaneet miehen talon perustuksiltaan ja vieneet talon virtojen mukana kauas avomerelle. Siellä kelluessaan Hiromitsu yritti kahden päivän ajan kiinnittää ympärillä parveilevien helikoptereiden ja muiden pelastusalusten huomion.

Tänään hänet viimein huomattiin lähes 19 kilometrin päässä Minamisoman kaupungin rannasta ja pelastettiin. Shinkawan avunpyynnöt huomasi alueella partioinut Japanin laivaston pelastusalus, kun mies heilutteli ilmassa punaisia vaatteita. Pelastunut kertoi LA Times -lehden mukaan tsunamin iskeneen juuri kun hän ja vaimonsa olivat hakemassa omaisuutta asunnostaan perjantain maanjäristyksen jälkeen. Vaimo todennäköisesti menehtyi tsunamin viedessä hänet mukanaan.