Nainen synnytti taksissa – kuski ei auttanut mutta laskutti ”oksennusmaksun”

Ohhoh! · Stara.fi

Synnytys on uuden elämän alku, eikä sen tapahtuminen kysy aina aikaa eikä paikkaa. Synnytyssairaaloiden määrän väheneminen on lisännyt muualla kuin sairaalassa tapahtuvia synnytyksiä myös Suomessa. Nyt esillä on kuitenkin Britanniassa tapahtunut poikkeuksellinen synnytys.

22-vuotias Mellisa Crosdale huomasi nimittäin synnytyksensä lähenevän, ja siitä syystä hän soitti itselleen taksin sairaalaan päästäkseen. Lapsi oli kuitenkin vauhdikas ja päätti saapua maailmaan jo ennen kuin taksi oli päässyt sairaalaan saakka. Nainen kirkui täyttä kurkkua, kun lapsi syntyi, mutta taksikuski ei tehnyt elettäkään auttaakseen häntä saattamaan lapsen maailmaan.

– Onneksi se oli nopea synnytys. Muuten se olisi tullut kalliiksi. Oli uskomatonta, että hän vain istui siinä eikä tehnyt elettäkään auttaakseen eikä edes vilkaissut takapenkille mitä siellä tapahtui. Hän tuijotti vain mittaria, Mellisa Crosdale kertoi Telegraph-lehdelle.

Lopulta tuskissaan kiemurrellut Crosdale  sai kuitenkin vielä tyrmistyä, sillä kuljettaja vaati häntä maksamaan 14 punnan taksimatkan lisäksi myös 40 punnan siivousmaksun, eli kansanomaisemmin oksennusmaksun. Maksu tuli kaiken lisäksi suorittaa siltä istumalta sairaalan pihalla välittömästi synnytyksen jälkeen.

– Minua kohdeltiin järkyttävällä tavalla. Lapseni oli vielä kiinni napanuorassa ja odotin 5 – 10 minuuttia ensihoitajia. Taksikuski vaati minua maksamaan lisämaksun heti siinä tilanteessa. En voinut uskoa mitä hän sanoi minulle.

Taksiyhtiö ilmoitti lehdelle tutkivansa asiaa.