Tuomioistuin: Rajut seksileikit voivatkin olla laittomia

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa annettiin kuluneella viikolla erikoinen tuomio, jonka mukaan rajut S&M-seksileikit voivat olla laittomia myös siinä tapauksessa, että molemmat osapuolet olisivat niihin halukkaita. Asiaa pohdittiin palvelujaan verkossa tarjonneen ”seksimestarin” tapauksessa.

45-vuotias newyorkilainen mies sai syytteen 27-vuotiaan naisen raiskauksesta. Mies piti naista vankina  ja seksiorjanaan kahlitsemalla hänet lämpöpatteriin, koska nainen ei ollut totellut hänen antamiaan käskyjä. Mies kiisti syytteet ja kertoi, että kyse oli molempien ennakkoon sopimasta roolileikistä, johon liittyi olennaisena osana myös alistamista, Daily Mail uutisoi. Nainen oli miehen vankina peräti viikon ajan.

Tuomari totesi ratkaisunsa perusteluissa molempien osapuolten olevan mieleltään epävakaita ja lisäsi että uhrin suostumus ei ole aina este sille, etteikö rikosta olisi tapahtunut. Hänen mukaansa myös ennalta sovituissa tilanteissa täytyy tulla sellainen hetki, jolloin ei tarkoittaa ei, vaikka alunperin toimeen olisikin ryhdytty yhteisymmärryksessä. Tässä tapauksessa oli tuomarin mielestä kyse tilanteesta, jossa S&M-seksileikki meni liian pitkälle. Tuomio julistetaan 19. huhtikuuta.