Murhamies vaihtaa sukupuolta vankilassa – veromaksajien rahoilla

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on noussut valtava kohu tapauksesta, jossa verovaroja käytetään harvinaislaatuiseen tapaukseen. Murhasta jo 25 vuotta sitten tuomittu Matthew Richardson tekee nimittäin vankilassa sukupuolenvaihdoksen, joka maksaa veronmaksajille noin 55.000 euroa.

Asiasta uutisoineen The Sun -lehden mukaan prostituoidun murhasta vankilassa istuva 55-vuotias Matthew Richardson saa parhaillaan hormonihoitoa valmistautuakseen varsinaiseen leikkaukseen. Operaation jälkeen hänestä tulee nainen nimeltä Maxine Rykes.

– Transseksuaaleilla vangeilla on samat oikeudet saada terveyspalveluja kuin kenellä tahansa muullakin. Mukaanlukien sukupuolenvaihdokset, terveysviraston tiedottaja kertoi lehdelle.

Viime viikolla mies oli vankilomalla, jossa hänet nähtiin naiseksi pukeutuneena pitkässä tukassa, pinkissä takissa ja korvarenkaat korvissaan. Toimittaja tiedusteli tulevalta naiselta että tulisiko operaation kustannukset hänen mukaansa sysätä veronmaksajien niskoille, mutta neitokainen ei suostunut kommentoimaan asiaa. Hänen vankitoverinsa kommentoivat kuitenkin Richardsonin oloja vankilassa.

– Tämä on miesten vankila, joten hänellä ei ole helppoa. Ensi viikosta alkaen sukupuoltaan vaihtavat saavat pukeutua halutessaan hameeseen, topattuihin rintaliiveihin ja käyttää meikkiä. Sitten meidän pitää kutsua häntä neidiksi, vankilassa oleva lähde kertoi The Sun -lehdelle.