200 000 ihmistä menossa 15-vuotiaan kotibileisiin – poliisi voimaton ja tyttö paniikissa

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on noin 550 miljoonalla käyttäjällään kuin internet internetin sisällä. Valtava käyttäjäjoukko mahdollistaa monenlaiset viraalit tempaukset, joihin kymmenet- ja sadattuhannet ihmiset ottavat spontaanisti osaa.

Nyt yhteisöllisyys on kuitenkin muuttunut kauhukuvaksi Australiassa, jossa 15-vuotias Jess-niminen teinityttö ilmoitti 16-vuotissynttäreistään Facebookissa. Pian hän järkyttyi, kun Sydneyssä järjestettäviin kotibileisiin oli ilmoittautunut osallistujaksi peräti 200.000 ihmistä. Asian selvittyä bileet peruutettiin kiireesti.

Ongelma ei kuitenkaan poistunut peruutuksella, sillä valtavaksi paisuneen Facebook-ryhmän jäsenet aikovat saapua paikalle joka tapauksessa. Bileet oli alunperin määrä järjestää 26. maaliskuuta Jessin kotona Chatswoodin esikaupunkialueella, jonne on nyt siis odotettavissa jopa kymmeniätuhansia ihmisiä. Väkeä bileisiin kerätään parhaillaan yli 70 Facebook-ryhmässä, joissa on mainittu myös Jessin kotiosoite, Daily Telegraph uutisoi. Poliisi on nyt ottanut tapahtuneen tutkintaansa, mutta ei kykene vaikuttamaan bilekutsujen jakamiseen verkossa.