Parodiasivusto: ”Facebook lopetetaan tänään”

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Internet on pullollaan perättömiä kohu-uutisia, ja verkosta löytyy myös lukuisia verkkopalveluja, jotka ovat keskittyneet kehittelemään perättömiä ”uutisia” parodiamielessä. Yksi alan pioneereista on amerikkalainen Weekly World News, jonka tuorein väite on saanut valtavasti huomiota ja jotkut ovat siihen jopa uskoneet.

Aikoinaan miljoonalevikkeihin paperiversiona yltänyt julkaisu toimii nykyisin ainoastaan verkossa. Tammikuun alussa WWN nousi otsikoihin ympäri maailmaa parodiauutisellaan, jossa se kertoi Facebookin ilmoittaneen suositun yhteisöpalvelun sulkemisesta 15. maaliskuuta 2011. Artikkelin suuri suosio kaatoi tuolloin koko verkkopalvelun.

Jutussa Mark Zuckerbergin väitettiin ilmoittaneen Facebookin loppumisesta, koska sen johtaminen on tullut liian stressaavaksi. Juuri tänään on tuo artikkelissa mainittu määräpäivä 15.3.2011, mutta Facebookin toimintaan se ei tietenkään tule vaikuttamaan mitenkään. Miljoonat lukijat ovat kuitenkin menneet lankaan, ja heitä varten verkossa on julkaistu myös video, jossa koko juttu väännetään heille rautalangasta.