Televisiotähti altistui säteilylle Japanissa – meni liian lähelle ydinvoimalaa

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman katseet ovat viime viikosta saakka kohdistuneet hetki hetkeltä Japaniin, jossa maa yrittää toipua maanjäristyksen ja tsunamin aiheuttamista tuhoista ja kaiken sen lisäksi saada ydinvoimaloitaan rauhoittumaan.

Maahan on virrannut satoja uutisryhmiä ympäri maailmaa, ja uutismetsästyksen riskit ovat nyt realisoituneet amerikkalaisessa NBC-televisiokanavan kuvausryhmässä. Kuvausryhmä sekä sen vetäjänä toiminut maineikas televisiotoimittaja Lester Holt ovat nimittäin joutuneet säteilyn altistukselle. Kyse ei ollut terveydellisesti vaarallisesta määrästä, mutta hälyttimet pärähtivät soimaan miehiä tutkittaessa.

Ryhmästä löydettiin tarkistuksessa säteilyjäämiä. Kuvausryhmä oli ollut viime päivinä tekemässä uutisjuttuja Fukushiman ydinvoimalan lähistöllä, ja samalla he ovat joutuneet liian lähelle ydinvoimalasta päässyttä radioaktiivista säteilyä. Tilanteen pahennuttua kuvausryhmiä ei ole enää pariin päivään päästettu voimalan lähialueelle. Asiasta kerrottiin eilen saman kanavan suositussa Today-ohjelmassa.