Opiskelijoiden alastonjuoksu sai tylyn lopun – tältä se näytti

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessakin on nähty viime vuosina monenlaisia nakuilutempauksia, ja taannoin eräs radioasema oli mukana Helsingissä järjestetyssä nakujuoksussa. Vastaava tempaus on järjestetty perinteisesti myös Yhdysvaltojen Massachusettsissa sijaitsevassa Tuftsin yliopistossa. Mutta ei enää.

Yliopiston johtaja Lawrence Bacow on nimittäin päättänyt kieltää opiskelijatyttöjen ja -poikien viuhahduksen, jolla on perinteisesti jo 1970-luvulta saakka juhlittu syyslukukauden päättymistä. Naked Quad Run -nimellä järjestetyn alastonjuoksun kieltämisestä kerrottiin maanantaina koulun lehdessä. Opiskelijat ovat nyt protestoineet näkyvästi kieltoa vastaan. Katso tästä miltä opiskelijoiden nakujuoksu näytti joulukuussa.

Kieltoa perusteltiin sillä, että tempauksesta on tullut liian vaarallinen runsaan alkoholinkäytön, kylmän talvikelin ja liukkaiden jalkakäytävien myötä. Tapahtuma oli myös poliisin mukaan laiton. Joulukuussa viimeisen kerran järjestetystä tapahtumasta joutui useita opiskelijoita erinäisistä syistä sairaalahoitoon.