Oppilas kiinni opettajan lahjomisesta – tarjosi 10 euroa koevastauksesta

Ohhoh! · Stara.fi

Kiina on yleensä loistanut kokonaan poissaolollaan listauksissa, joissa on tutkittu maailman eri maiden korruptoituneisuutta. Poissaolo ei tarkoita etteikö korruptiota olisi. Tuore tapaus kuitenkin osoittaa, että rahalla ei aina selviä koulussakaan.

Kiinalainen yläasteen opettaja Wang on nyt paljastanut erikoisen korruptioyrityksen. Eräs hänen oppilaistaan ei ollut tiennyt oikeaa vastausta kokeessa, joten tämä oli jättänyt vastauksen tyhjäksi ja sen sijaan liittänyt kyseiselle sivulla 100 juanin, eli noin kymmenen euron, setelin.

– Raha oli liitetty tyhjään kohtaan, johon oppilaan olisi tullut kirjoittaa vastauksensa. Oppilas ei kuitenkaan vastannut mitään, vaan laittoi rahan siihen, Wang ihmetteli City Evening Newsille.

Qingdaon alueella opettajana toimiva Wang kertoi, että oppilaan perhe oli keskimääräistä varakkaampi. Opettaja ei kuitenkaan ottanut lahjusta vastaan, vaan palautti sen oppilaalle. Lisäksi oppilas ei saanut pisteitä vastaamattomasta kysymyksestä.