Koulukiusattu pieksi kiusaajansa: ”Kuin wrestling-ottelussa”

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Koulukiusaamisesta on puhuttu viime vuosina lehdistössä huimasti takavuosia enemmän, ja kouluissa on nähty myös kiusaamisen vastaisia kampanjoita. Tällä viikolla verkossa on levinnyt nopeasti video, jossa koulukiusattu poika antoi kiusaajalleen näyttävän opetuksen.

Kohuvideolla nähdään kuinka australialainen koulupoika Casey ”Zangief Kid” Heynes saa ensin kiusaajansa nyrkistä, mutta päättää antaa pojan maistaa omaa lääkettään. Isokokoisempi kiusattu nostaa itsepuolustukseksi kiusaajansa ilmaan ja iskee hänet betoniin wrestling-ottelujen tyyliin. Videon julkaisun jälkeen molemmat pojat erotettiin koulusta, kiusaaja 21 päiväksi ja kiusattu 4 päiväksi.

Video on nostanut koulukiusaamisen uudelleen puheenaiheeksi erityisesti Australiassa, jossa opettajien mahdollisuuksia puuttua koulukiusaamiseen pidetään heikompina kuin aiemmin. Videon perusteella eräs verkkoyhteisö on käynnistänyt Operation Fat Hero -nimisen tempauksen, jossa kiusatun erottaneen koulun verkkosivusto ja sähköpostiyhteydet on jumitettu.

YouTube poisti videon sääntöjensä vastaisena, mutta se löytyy edelleen pojalle omistetulta verkkosivustolta.