Asemiehet tunkeutuivat taloon – Facebook pelasti perheen

Ohhoh! · Stara.fi

Internetin yhteisöpalveluista on ollut huimasti apua viime viikkoina esimerkiksi Egyptin kansannousussa ja Japanin tragediassa. Keskiviikkona Facebook konkreettisesti pelasti erään amerikkalaisen perheen aseelliselta ryöstöltä.

Georgian Bartow Countyssä perheensä kanssa asuva 20-vuotias opiskelija Nitesh Bhakta kuuli isoäitinsä huutavan apua, ja huoneensa ovesta katsoessaan hän huomasi aseistettujen miesten tunkeutuneen kotiinsa. Hänellä ei ollut kuitenkaan puhelinta huoneessaan, joten hän pakeni talon ullakolle ja kirjoitti kannettavalla tietokoneellaan avunpyynnön Facebookiin: ”Apua ryöstäjiä, ei puhelinta”.

Suurin osa nuoren miehen 700 Facebook-kaverista luulivat viestiä pilaksi, mutta hänen paras ystävänsä otti sen tosissaan ja hälytti asunnolle poliisit. Ryöstäjät pitivät Bhaktan isoäitiä ja pikkusiskoa panttivankeina, mutta poliisiautojen sireenit kuultuaan he jättivät talon ja pakenivat paikalta. Poliisit saivat yhden ryöstäjän kiinni, The Atlanta Journal Constitution uutisoi.